Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Att förstå internationell handel

Internationell handel är en komplicerad process, men också en spännande affärsmöjlighet. DHL Express kan både hjälpa till med de globala tullkraven och handelsbegreppen samt ge support och stöd vid lokal import och export.

Lär dig språket för Incoterms® regler och handelsvillkor

Incoterms är ett varumärke ägt av Internationella handelskammaren. Incoterms® regler och handelsvillkor är erkänd och accepterad som standard för internationell handel och uppdateras regelbundet då de kommersiella förutsättningarna förändras.

Kunskap om Incoterms® regler försäkrar att du köper gods från tillverkare i utlandet enligt gällande regler, dokumentation och processer.

Tullhantering med DHL Express

©iStockphoto.com/sieto
DHL Express har varit en global expert på internationell handel i över 40 år och hanterar flera miljoner tullpliktiga försändelser varje dag. Som en av världens största tullmäklare utnyttjar vi lokal expertis för att sätta oss in i olika tullregler.

Det är därför, med DHL som en samarbetspartner till ditt småföretag, som våra interna experter kan hjälpa dig att navigera bland komplexiteten av tullbestämmelser och all tillhörande terminologi och riktlinjer. Att förstå de relaterade processer och terminologi kommer att hjälpa dig in på marknader och bygga en långsiktig grund för framgångsrik internationell handel.

Vad du behöver veta om export

Är du redo för att exportera? Inget företag är för litet för internationell handel. Många olika organisationer hjälper företag att expandera, exempelvis Exportrådet och lokala handelskammare.

Vad du behöver veta om import

Allt du redo för att importera? Inget företag är för litet för internationell handel. Många olika organisationer hjälper företag att expandera, exempelvis Tullverket.